Metselen - 20201027.jpg

Planning november

Het nieuwe pg-gebouw achter de recreatiezaal (gebouw B) heeft het hoogste punt bereikt. De verwachting is dat in november de dakbedekking kan worden aangebracht. Verder geeft de planning van de aannemer, op dit moment, aan dat zij 5 november a.s. willen starten met het metselwerk. Het gebouw wordt hiervoor nu al in de steigers gezet.

Bij gebouw E, het somatische gebouw op de hoek Rotterdamseweg / Vlietlaan, is men al gestart met het metselen van de buitenmuren. Eind november zal het metselwerk van de 1e verdieping al voor een groot deel gereed zijn. Voor het optrekken van de gevels worden verschillende kleuren stenen gebruikt. Eerdere plaatjes worden nu werkelijkheid!
Op dit moment is men, op de 2e verdieping, druk bezig met het lijmen van de kalkzandsteenblokken. Naar verwachting zal dan in de 2e week van november de 3e verdiepingsvloer worden gelegd. En als dan ook daar weer de leidingen van de installateur gelegd zijn, wordt eind november ook de 3e verdiepingsvloer afgestort.
Als het weer goed blijft en ook de medewerkers van onze bouwpartners gezond mogen blijven, hopen we ook voor gebouw E dit jaar nog het hoogste punt te bereiken.

We hopen dat de nieuwe gebouwen rond de jaarwisseling wind- en waterdicht zijn. Dan kan de aannemer ook meer gerichte informatie geven over het moment van opleveren. Die verhuizing, daar houden ook in Salem nu al veel medewerkers zich mee bezig.

Voor alle genoemde data geldt: Deo volente

345