C - zicht vanaf Steur.png

Voortgang nieuwbouw en renovatie

Voortgang renovatie (vleugel nabij Steur)
Om een nieuwe indeling te kunnen creëren - we gaan van 60 naar 32 bewoners in die vleugel - is er veel gesloopt. Dat is voorbij! Inmiddels worden nieuwe muren opgetrokken en nieuwe installaties aangelegd. Buiten wordt hard gewerkt aan een nieuwe gevelbekleding. Op de bestaande gevel wordt thermosteen geplakt.
Thermosteen combineert maximale isolatie met de duurzame, authentieke en traditionele uitstraling van een “volle” stenen gevel. En dat in de look van de nieuwbouw.  De gevels worden ook voorzien van nieuwe kozijnen.
De gele netten beschermen de gevels tegen regen, zodat de thermosteen droog aangebracht kan worden.
De verwachting is dat dit bouwdeel in september a.s. wordt opgeleverd, waarna een maand later de bewoners er hun intrek in zullen nemen.
 
Voortgang nieuwbouw (nabij hoofdingang)
Evenals de renovatie verloopt ook de nieuwbouw volgens planning. In mei wordt al het hoogste punt verwacht. Daarna is er echter nog geruime tijd nodig voor de afbouw. De oplevering van dit nieuwe bouwdeel wordt verwacht in december a.s.

Laatste bouwfase: renovatie vleugel achterzijde
Na de oplevering van bovengenoemde bouwdelen volgt nog een laatste fase. Dit betreft de periode januari – september 2023. Dan wordt nog een vleugel aan de achterkant van Salem gerenoveerd.

345