Fysiotherapie

Fysiotherapie en revalidatie voor ouderen
Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Ridderkerk die echt gespecialiseerd is in ouderen? Zoekt u een fysiotherapeut die u verder kan helpen na een ziekenhuisopname of die uw behandeling uit het revalidatiecentrum in uw eigen omgeving kan voortzetten? Salem biedt fysiotherapie aan thuiswonende ouderen uit Ridderkerk en omgeving.

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in revalidatie na bijvoorbeeld een gebroken heup, nieuwe knie of nieuwe heup en veel voorkomende ouderdomsziekten zoal reuma, dementie en CVA (beroerte). Ook met spierziekten zoals MS kunt u terecht bij ons.

Geriatriefysiotherapie
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Wij hebben specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden en algemene ouderdom.

De therapie bestaat vooral uit oefentherapie waarbij het gaat om het behouden of verbeteren van de mobiliteit en de zelfstandigheid.

Ook kunnen zij adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers, uitleg geven over o.a. het ziektebeeld, de prognose etc. Ook kunnen zij hen trainen in transfers en adviezen geven over dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Valpreventie
Veel ouderen raken slechter ter been. Krijgt u moeite met opstaan, bent u misschien een keer gevallen of houdt u zich overal aan vast? Er is vaak meer aan te doen dan u misschien denkt! Gerichte oefeningen, onder begeleiding van onze fysiotherapeut, kunnen uw situatie in korte tijd verbeteren.

De behandelingen vinden plaats in de oefenruimte van ons verpleeghuis of bij de cliënt thuis. Voor fysiotherapie is een verwijzing niet noodzakelijk.

 Wilt u meer informatie?

Hier vindt u onze folder
Hier vindt u onze openingstijden
Hier vindt u onze tarieven

Voor vragen of aanmelding, neem contact met ons op. Zie hiervoor de contactgegevens hiernaast.