Maatschappelijke stage

Maatschappelijke stages
Vanuit school heb je de opdracht gekregen een stageplek te zoeken voor je maatschappelijke stage. Dit is een vorm van leren buiten je school, waarbij je door middel van vrijwilligersactiviteiten actief kennismaakt met het dragen van verantwoordelijkheid binnen onze samenleving en daaraan een positieve bijdrage levert. Daarnaast is het ook heel goed voor je persoonlijke ontwikkeling.

Als je interesse hebt voor een maatschappelijke stage in ons verpleeghuis, dan kun je op verschillende manieren je steentje bijdragen:

  • het begeleiden van bewoners naar en tijdens de kerkdienst  op zondagmiddag en het verzorgen van koffie en thee na de dienst.
  • assisteren van bewoners in de huiskamers bij de avondmaaltijden.
  • assisteren van bewoners in de huiskamers op zaterdagavonden.

Je loopt hierbij minimaal 30 uur stage. Om bij ons te kunnen stagelopen, moet je minimaal 15 jaar zijn. Verder bieden wij in principe alleen mogelijkheden voor maatschappelijke stages aan leerlingen van het Wartburg College.

Lijkt het je na het lezen van bovenstaande informatie leuk om je maatschappelijke stage in Salem te doen, vul dan hier het stageformulier in en stuur dit naar jong.l@salem.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je nog vragen hebt over maatschappelijke stages kun je contact opnemen met mw. L. de Jong, zorgmanager/coördinator vrijwilligerswerk.