2018-04-13_12-03-50.jpg

9 september Alzheimer Café Ridderkerk

Op maandag 9 september is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer vertelt gastspreker Dhr. E. de Groot, Geriater, over dementie en de behandelmogelijkheden.

 

Dementie is (nog) niet te genezen. De achteruitgang en symptomen zijn bij sommige mensen te remmen of te behandelen met medicijnen. Behandeling van dementie zonder medicatie is vaak ook effectief, waarbij leefregels ook zeer bepalend zijn.

 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.  Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem wonen met zorg, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.

 

In verband met Wereld Alzheimer Dag op 21 september wordt deze avond iets lekkers voor bij de koffie of thee geserveerd.

Meer informatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lenie de Jong, Zorgmanager in Salem en gespreksleider tijdens het Alzheimer Café (0180-452152 / jong.l@salem.nl)

242