2018-04-13_12-03-50.jpg

10 februari Alzheimer Café Ridderkerk

Op 10 februari is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd.

 

Onderwerp: Benaderingswijzen bij dementie

Spreker: Lenie de Jong, zorgmanager Psychogeriatrie bij Salem

Wanneer uw naaste dementie heeft, is het belangrijk om op een goede manier met deze ziekte om te gaan.

Hoe kunt u de persoon met dementie het beste benaderen? Hoe kunt u omgaan met dementie? En wat kunt u beter niet doen?

Wilt u met ons meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer café van 10 feb aanstaande.

 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.

 

Meer informatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lenie de Jong, Zorgmanager in Salem en gespreksleider tijdens het Alzheimer Café (0180-452152 / jong.l@salem.nl)

242