IMG_3227 (2).JPG

Kick-off GVP in Salem

Deze week was de feestelijke kick-off van een nieuwe functie binnen Salem. Sinds kort zijn er Gespecialiseerd Verzorgenden Psychogeriatrie (GVP) aan de slag op de woongroepen. De nieuwe functie is zeker reden voor een taartje, want door de opgedane kennis kunnen deze verzorgenden nóg dichter bij de bewoners staan en hun welzijn bevorderen. "We kunnen persoonsgerichter werken en de bewoners meer kleur geven aan hun dag!"

Handvatten

De enthousiaste GVP'ers werkten al met veel liefde en persoonlijke aandacht voor de bewoners op de woongroepen, maar hebben nu nog meer handvatten gekregen om om te gaan met verschillende vraagstukken. Niet alleen voor henzelf, maar ook voor de collega's om hen heen. De GVP'ers zetten zich actief in om hun kennis en ervaringen met andere collega's te delen. Zo is de kennis die in huis is, voor alle collega's beschikbaar. 

Gedrag met een reden

Het is belangrijk om aan te sluiten bij de behoeften van de bewoners en dichtbij hen te staan. Hierdoor is er geen sprake meer van onbegrepen gedrag, maar van gedrag met een reden. Eén van de nieuwe GVP'ers vat het mooi samen: "Onbegrepen gedrag bestaat niet, want dan begrijpen wij het niet. Achter elke gedraging zit een reden. Naar die reden gaan we op zoek."

Verbinding

De nieuwe functie en de opgedane kennis worden bij Salem ingezet als een verbindende factor. Op nummer één staat verbinding met de bewoner, om het welzijn te bevorderen. Maar, minstens zo belangrijk voor het welzijn van de cliënt, ook verbinding met de collega's. De lijntjes zijn kort en iedereen heeft vanuit zijn eigen expertise een bijdrage. De GVP'ers werken nauw samen met psychologen en andere disciplines in het gedrags-MDO. Zo helpen en motiveren we elkaar in het belang van de cliënt!

242